sreda, 10. september 2014

Nov vonj My Burberry - kot trenčkot v steklenički

Britanski modni ikoni Kate Moss in Cara Delevingne sta za novo dišavo My Burberry prvič združili moči v svetovni kampanji, ki se je razkrila te dni. Novo žensko dišavo My Burberry, tako zelo angleško, kot znameniti trenčkot, ki ga je ustvarila modna hiša Burberry, je zasnoval direktor znamke Christopher Bailey v sodelovanju s slovitim parfumarjem Francisom Kurkdjianom.
My Burberry je veličastna cvetna dišava z nepričakovanim preobratom. Vonj je drzen, samozavesten in čudovito eleganten, hkrati pa nevsiljiv in zato nosljiv ob številnih priložnostih. Zgornje note sladkega graha in bergamotke se spojijo s srcem pelargonije, zlate kutine in frezije, vse skupaj zaokrožijo osnovne note z dežjem orošene damaščanske vrtnice ter stolistnih vrtnic in pačulija. Stekleničko je oblikoval Bailey, in sicer po podobnih principih oblikovanja in rokodelstva, kot ju uporabljajo za izdelavo ikonskega Burberry trenčkota. Tako se britanska inovativnost in dediščina družita s sodobnostjo.
"My Burberry je prvi in edini parfum, ki je tako neposredno poiskal navdih v trenčkot plašču Burberry in zato mora biti popolno utelešenje znamke, tako kar se tiče vonja, dizajna kot tudi sporočila, ki ga izžareva kampanja," je povedal Bailey. "Kot podjetje imamo številne načrte na področju lepote in dišava bo igrala ključno vlogo v predstavitvi naše znamke. Lansiranje My Burberry je zato za nas zelo pomembno."
In kaj je povedal o dišavi še njen stvaritelj Kurkdjian? "Cvetlični vidik dišave prihaja iz ideje o bujnem, zelenem vrtu takoj po dežju. V zraku sta še vedno opojna svežina in vlaga. Diši po razmočeni prsti. Po prvinskem stiku z zemljo. Moj navdih je urbani vrt sredi Londona. Čuti se živahnost velikega mesta, a s sodobnim pridihom. Tu je še vrt, tu so rože, umetnost vrtnarjenja, vse to je zelo blizu britanski kulturi." Jaz pravim, da ta opis vsekakor zveni pisan na kožo tudi nam in zato nas bo novi eau de parfum My Burberry očaral tako, kot številne druge ljubitelje angleške mode in tradicije.

1 komentar: