torek, 02. september 2014

Kako neguješ kožo po poletju?

Mogoče si imel/a srečo in te je letos sonce med poletjem celo ujelo in 'obarvalo' na rjavo? Če si se izpostavljala UV žarkom, je zdaj čas, da poskrbiš za temeljito obnovo kože po poletju. Sončni žarki na naše razpoloženje delujejo izrazito pozitivno in imajo še drugo pomembno vlogo, namreč, da prispevajo k tvorbi vitamina D v našem telesu, ki ti bo zelo prav prišel v času, ko se bomo vsi borili s prehladi in padcem imunosti v jeseni in zimi. Vseeno pa je njihova neprijetna plat ta, da precej prispevajo k hitremu staranju kože, nam rišejo na obraz pigmentne madeže, zaradi njih nastajajo gubice in globje gube, koža pa veliko hitreje izgublja elastičnost. Ker se želiš temu vsaj deloma izogniti, zdaj poskrbi za takojšnjo, temeljito obnovo kože, ki si jo nastavil/a prijetnim sončnim žarkom v času dopustov.
Vloga kozmetičnih izdelkov v negi kože, izpostavljene UV obsevanju, je trojna: nega, lajšanje znakov draženja in hitrejša obnova kože pri površinskih sončnih opeklinah. Za obnovo in izdatno nego kože po sončenju lahko uporabiš hladno stiskana in nerafinirana olja, kot sta mandljevo in oljčno, ali olje pšeničnih kalčkov. Kožo pomiriš, navlažiš in nahraniš tudi pripravki iz šentjanževke ali ognjiča. Če si bolj kozmetični frik in imaš najraje nego iz tubic in lončkov, ti predlagam naslednje zares odlično delujoče izdelke, ki prav tako izpolnijo željo po temeljito obnovljeni koži, ki bo tako mehka in dišeča ter globinsko nahranjena dočakala hladnejše dni.

1) La Roche-Posay priporoča tri nepogrešljive poletne izdelke: Posthelios vlažilno nego po izpostavljenosti soncu, Cicaplast balzam za pomiritev razdražene kože in termalno vodo La Roche-Posay, ki kožo pomirja in osveži.

Ni komentarjev:

Objavite komentar