sobota, 02. avgust 2014

Styling: vrnitev 90. let (za vse starosti)

Če povem po pravici, me moda 90. let ni uspela navdušiti - celo v 90. letih ne :) Vendar se vse vrača, kopira, pa tudi predeluje. Trendsetterke so že osvojile ta slog (celo tiste, ki so se ravno rodile v 90. letih) - odrezan top, boyfriend džinske, pa tudi in predvsem obledel ter strgan džins, flanelaste srajce, divji grafični in cvetlični potiski v izrazitih barvah, bomber jakne, 'farmerke' z naramnicami, over-size plastične ure, čevlji s platformo in tudi obleke iz lurexa s špageti naramnicami - nekatere moje starosti se boste še spomnile, da smo takrat punce hodile naokoli v stilu Kate Moss in Naomi Campbell.
Kakorkoli, vsakomur svoje (samo, prosim, tiste kavbojke, ki se zdijo, kot bi jih kdo polil s kislino, čim dlje stran od mene; še vedno mi niso všeč!). Slog 90's nam bo, se zdi, še naprej vladal tudi v jeseni in najbrž še vse prihodnje leto, zato sem izbrala nekaj stvari, ki naj bi jih punce imele v svoji omari.
Tu so kratko krilo iz džinsa Cheap Monday, zraven obleci obvezen top v slogu bikink z leopardjim vzorcem (znamka Motel). Slog, ki ga toplo priporočam samo tistim, ki še niso dopolnile trideset let, lahko popestriš z debelo verižico v slogu 90. let z geometrijskimi vzorci a'la Versace, le da je znamka Reclaimed Vintage. Da boš 'in', dodaj superge s platformo znamke Bershka. Nohte obarvaj v vintage zeleno barvo s pomočjo laka Zoya iz nove poletne kolekcije (odtenek sliši na ime Tilda).
Za tiste, ki smo starejše, so tukaj obleke z divjimi potiski, s katerimi lahko obudimo svoja notranja 90. leta. Predlagam obleko Zara v žareči magenti. Za bolj 'umirjene' dneve (saj vidiš navednice, kajne?) lahko stiliramo majico Moschino z aplicirano verigo na krilo iz neoprena znamke Versus z nepogrešljivimi velikimi 'knoflami' (ali lepše rečeno varnostnimi sponkami). Zraven obujmo sandale zanimive oblike Pedro Garcia iz žameta in plutovine. Videz hude mačke bodo dodala sončna očala Fendi (nekako domnevam, da bi morale do sedaj že priti do denarja za dizajnerske znamke), modni dodatek naj bo velika posrebrena ura znamke Larsson&Jennings.

Ni komentarjev:

Objavite komentar