četrtek, 21. avgust 2014

Samo za zaprisežene kavoljubce

Se spomniš okusa kave, ki si jo srebal/a na ulicah italijanskih mest? To je okus, ki ga želiš doživeti vsak dan. Italijanski ljubitelji kave so v mestecu Gaggio Montano zato svoje znanje in strast prelili v izdelavo kavnih aparatov Saeco. Ti omogočajo pripravo izvrstne kave na več načinov. Z negovo pomočjo boš spoznal/a tudi razlike med espressom, ristrettom, kremno kavo, cappuccinom, latte macchiatom in belo kavo. 
ESPRESSO
Espresso v svojih 30 ml ponuja brezmejen okus z bogato svetlorjavo kremasto peno na vrhu. Napitek navdušuje z več kot 800 različnimi aromami. Kadar potrebujemo močno in intenzivno poživilo, je ristretto prava izbira. Kratka in intenzivna kava je pripravljena z enako količino že zmletih kavnih zrn kot espresso, vendar vsebuje precej manj vode.
ESPRESSO MACCHIATO
Kremna kava pa je daljša in nežnejša različica espresso kave. Količina sveže mletih zrn je enaka, vendar z nekoliko več vode, ki daje nežnejšo aromo. Prijetno mlečni in kremasti cappuccino je pravo razmerje med enakimi količinami espressa, mleka in kremaste mlečne pene. Kadar želimo svoje čute razvajati z blagim kremastim okusom, je to prava izbira.
CAPUCCINO
Latte macchiato sestoji iz dveh tretjin vročega mleka in tretjine mlečne pene, ki ji je dodan cappuccino. Kremast mlečni napitek nas objame s svojo nežnostjo in prefinjenostjo. Belo kavo pa lahko prilagodimo glede na naše želje, okus ali pomanjkanje energije. Pripravimo si jo lahko z enojnim ali dvojnim espressom ali dolgo kavo. V večjo skodelico dolijemo vroče mleko in dodamo malo pene – prav tako, kot si v danem trenutku želimo.
KREMNA KAVA
Kdo, če ne prav ljubitelji, najbolje razumejo, kako pomembna je dobra skodelica odlične kave, ko si jo zaželimo. S Saecovim kompaktnim kavnim aparatom v modni obliki, ki ga zaradi priročnih majhnih dimenzij lahko postavimo praktično v vsako kuhinjo, so sanje o popolni, omamno dišeči jutranji ali pač popoldanski kavi, zlahka dosegljive.
Kavni aparati Saeco zagotovijo najljubši okus in pripravijo kavo na način, kot nam tisti trenutek ustreza
Tako se lahko tudi doma (ali pa v pisarni) razvajamo z okusom pravega espressa, pripravljenega popolnoma samodejno, hitro in izjemno okusno. Pripravo izbranega napitka lahko s spominsko funkcijo personaliziramo in si tako vedno pripravimo popolno kavo povsem po našem okusu. Če tudi ti zjutraj ne moreš začeti delovati brez dveh kav zapored, te bo kava iz tega aparata zbudila in obenem očarala.

Ni komentarjev:

Objavite komentar