torek, 03. junij 2014

OLGAFACESROK se predstavlja na ITS JEWELRY

Dvojec olgafacesrok je v zadnjem obdobju izjemno uspešen ter prodoren tako doma kot na tujem. V maju sta se Olga Košica in Rok Marinšek vrnila iz italijanske Vicenze, kjer so ju izbrali med 100 najboljših oblikovalcev v sklopu dogodka Origin Passion and Beliefs.
Foto: Matjaž Banič
Gre za izjemen modni dogodek, ki ga organizira priznana spletna modna platforma Not Just a Label. Neodvisnim in nadarjenim mladim oblikovalcem ponuja možnost sodelovanja z najboljšimi v modni industriji in jim tako odpira vrata za nadaljnja sodelovanja. Na Origin Passion and Beliefs sta se olgafacesrok predstavila s povsem novo, oblikovalsko dovršeno kolekcijo Aeuqor, ki jo je navdahnilo morje in morski organizmi.
Foto: Matjaž Banič
Od 11. do 12. julija pa se olgafacesrok predstavlja še na enem pomembnem regionalnem modnem dogodku, na ITS JEWELRY v Trstu. Na podlagi njune zelo odmevne kolekcije Winter Garden, kjer sta bila izbrana za poseben projekt za sodelovanje s premium znamko s svetovno prepoznavnimi kristali Swarovski, bosta v sklopu 10 finalistov v Trstu predstavila svojo kolekcijo na odmevni razstavi, ki jo podprejo največja oblikovalska imena. Lansko leto so se razstave udeležili tudi Marina Abramović, Nicola Formichetti (kreativni direktor Diesla), Renzo Rosso in drugi. Gre za izjemno pomemben dogodek, kjer se klešejo imena prihodnosti na področju modnega oblikovanja, saj izberejo najboljše ne samo v oblikovanju nakita, temveč tudi na področju oblikovanja oblačil in modnih dodatkov.
Utrinek z lanskega ITS, Dieslova nagrada za najboljšo moško kolekcijo
ITS zagotavlja realne možnosti in predstavlja most med mladimi oblikovalci in modno industrijo. Med prepoznavnimi imeni, s katerimi si mladi talenti lahko obetajo nadaljnje sodelovanje v primeru preboja, so velikani svetovne mode, kot so Diesel, Antonio Marras, MAXMARA, Armani in Viktor & Rolf.
Znamka je sodelovala na letošnjem Paris Fashion Weeku pomlad/poletje, Foto: arhiv spletne strani olgafacesrok.com
Tako je oblikovalcem ponujena možnost in predvsem podpora ljudi, ki v modni industriji že krojijo prihodnost za nadaljne kreativne dosežke. Sodelovanje na ITS odpira vrata tudi našima oblikovalcema - ne samo na domačem, temveč predvsem na svetovnem modnem odru.

Ni komentarjev:

Objavite komentar