petek, 09. maj 2014

Poletno lahkoten korak in novi trendi pri GEOX-u

V GEOX trgovini v ljubljanskem Cityparku so pred kratkim predstavili nove modele pomladne in poletne obutve. Med njimi je veliko modnih sandalov, nekateri modeli imajo podplat v celoti iz lakirane plute, vsi so iz usnja, nekateri tudi iz lakastega, pri nekaterih modelih se sandal spredaj zapira na sedaj trendovsko veliko zadrgo ali s privlačnimi paščki.
Posebno poglavje so nizke balerine in mokasini, ki pred oči prikličejo jet-settersko sproščenost in lahkotne sprehode po poletni promenadi. Barve so 'in', mehko ali obrušeno usnje kar kliče k božanju in občudovanju. To je vsekakor obutev, ki je zelo udobna in primerna za različne stylinge ter tako za nošenje vsak dan ali za 'lepše' priložnosti.
Tudi moški bodo pri GEOX-u prišli na svoj račun, namenjena jim je bogata izbira zaprtih čevljev, športne obutve in sandal. Kar se tiče športne obutve, so možnosti neskončne: ženske bomo recimo lahko izbirale med trendovsko športno obutvijo in gležnjarji ter visokimi teniskami v sedaj modernih metalik barvah, pa tudi v živih barvah in divjih živalskih vzorcih.
Nekateri novi modeli so okovani z neti, drugi posuti z bleščicami. Čakajo nas še nizki poletni škorenjci, pa elegantni salonarji vseh oblik (tudi taki s sedaj modno, spredaj zašiljeno, a kratko konico), ki jih bomo lahko nosile ob bolj 'finih' priložnostih. K temu bomo lahko izbirale tudi ustrezne modne dodatke (denimo torbe in drugo usnjeno galanterijo) s podpisom GEOX.
Imeli smo priložnost preizkusiti obutev in končna odločitev o tem, kateri par vzeti domov, je bila najbrž kar težka. Pri GEOX-u se pač dobi res veliko, a ne le v smislu izbire in trendovskega sloga, pač pa predvsem kakovosti, ki omogoča, da čevelj brez skrbi in udobno nosimo vrsto let.
 
Mogoče ste že zasledili slogan 'GEOX diha'. Uporabljajo ga zato, ker je GEOX pionir na področju tehnoloških rešitev. Njihov patent revolucionarne vodoodporne membrane preprečuje potenje nog in dostop vode v čevelj. Skrbno izbrani materiali ob tem izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti.
Čevlji z gumjastim podplatom so zelo razširjeni in se iz leta v leto izboljšujejo, vendar v njih stopalo ne diha. GEOX je našel rešitev, kako lahko čevlji z gumijastim podplatom dihajo, hkrati pa ostanejo nepremočljivi. To je preprost, a uspešen sistem, ki je potrjen tudi z mednarodnim patentom.
GEOX je leta 1995 ustanovil Mario Moretti Polegato, potem ko je leta 1990 patentiral to revolucionarno tehnologijo. Nekaj let po ustanovitvi podjetja je znamka postala vodila med proizvajalci čevljev v Italiji in ena močnejših znamk na svetovnem trgu v segmentu lifestyle ‘casual’ obutve. Pri GEOX-u vsako leto del svojega prometa vlagajo v raziskave in razvoj, pri tem pa sledijo tudi modnim trendom, ki smo jih lahko na lep sončen dan spoznavali modni novinarji, blogerji in drugi povabljeni.
GEOX deluje v 103 državah in se lahko pohvali z že 1.270 GEOX prodajnimi mesti (od tega jih je devet pri nas) in več kot 10.000 neodvisnimi trgovci na drobno. V Sloveniji se je prva trgovina GEOX odprla v Ljubljani v začetku novembra leta 2002.
Potem ko so uspešno rešili problem zračnosti pri čevljih, so pri GEOX-u razvili tudi ekskluzivno linijo oblačil, ki omogočajo zračnost in maksimalno uravnavanje telesne temperature.
Obutev GEOX se lahko pohvali še z drugimi odlikami. Tehnologija XAND zagotavlja udobje, saj imamo zaradi blazinic, s katerimi je podložen notranji podplat, pri hoji občutek, kot bi bili nekako ‘lažji’, privzdignjeni. To nam zagotavlja bolj naravno držo in sproščujoč korak – kot bi hodili na oblačku.
Termo regulacija (dvojno delovanje zmanjšanega pritiska na stopalo pri hoji) in NET zračni sistem (bistveno večje luknjice po celi površini tako zunanjega kot tudi notranjega podplata) zagotavljata izvrstno zračnost ter preprečujeta pretirano segrevanje stopala tudi med športno dejavnostjo. Sicer pa so podplati GEOX obutve narejeni iz polieuterana dveh različnih trdot, zunajega tršega ter notranjega mehkejšega dela. Ta kombinacija zagotavlja tako veliko udobja kot ustrezno trdnost.
Tudi vstavki (protectiv layer) iz superodpornega poliestra, ki zagotavljajo zaščito stopala pred vsemi (ostrimi) predmeti, ki bi se utegnili prebiti skozi velike luknjice, omogočajo popolno zračnost. GEOX XENSE temelji na Net Breathing System, revolucionarnem patentu, ki zagotavlja maksimalno zračnost tudi pod ekstremnimi pogoji, kot je vožnja Formule 1. Poseben podplat in membrana omogočata zračenje in kljubujeta težkim podvigom tudi v 'vročih' pogojih. Poseben sloj ščiti stopalo pred ostrimi predmeti, hkrati pa ne ovira prehod odvečne toplote skozi sam podplat.
Podjetje sodeluje z dirkaško ekipo Red Bulla v Formuli 1 in MOTO GP ekipo Honda Repsol. Z GEOX-om sodeluje tudi priznani kanadsko-britanski modni oblikovalec Patrick Cox, ki za njih oblikuje posebne kolekcije, med slavnimi pa na obutev GEOX prisega Elton John. Zlat model GEOX čevljev je posebej za njegov nastop v Vegasu leta 2011 oblikoval prav Patrick Cox!
Omenimo še dobrodelni projekt, pod katerega se je podpisal GEOX. Dobrodelni projekt GEOX za Valemour je omejena kolekcija čevljev in dodatkov, narejenih iz ročno poslikanih kosov blaga. V projektu je dobilo priložnost 40 posameznikov z Downovim sindromom, ki so bili sposobni uresničiti sanje in pokazati, da imajo lahko enake možnosti za normalno, neodvisno in kreativno življenje. Najnovejšo pomladno-poletno kolekcijo GEOX si že lahko ogledate, jo preizkusite in kupite v eni od GEOX trgovin pri nas!

Foto: Aleksandar Domitrica

Ni komentarjev:

Objavite komentar