petek, 02. maj 2014

Patricia Urquiola: vrhunski dizajn v kuhinji z linijo CAST by BEKO

Patricia Urquiola, svetovno priznana španska oblikovalka pohištva, je za BEKO oblikovala ekskluzivno linijo kuhinjskih aparatov CAST z značilnim minimalističnim dizajnom, ki ga imajo v svojih domovih tudi svetovne zvezde. Pri snovanju linije je našla popolno ravnovesje med vrhunsko funkcionalnostjo in tehnično zmogljivostjo, zapakirano v privlačno obliko, ki bo navdušila ljubitelje kuhanja.
BEKO-va linija CAST
Aparati iz linije CAST so prejeli prestižne oblikovalske nagrade Red Dot design award in iF product design award 2014, kar je še dodatno zagotovilo, da bo nova BEKO linija CAST tudi v slovenske domove prinesla vrhunski dizajn. Dizajnerska pečica, inovativne kuhalne plošče in edinstveno oblikovana kuhinjska napa so namreč že na voljo tudi v naših trgovinah.
indukcijska kuhalna plošča
inovativna dizajnerska pečica
vgradne plinske kuhalne plošče iz CAST linije
Patricia Urquiola je o svojem delu za BEKO povedala: ''Resnično rada sem v osrčju oblikovanja in se vsak dan osredotočam na njegov proces. Zato sem izredno navdušena, da sem pri liniji CAST oblikovala nove izdelke za najbolj topel in domač družinski prostor, kuhinjo! In obenem sem imela priložnost oblikovati za najhitreje rastočo znamko v Evropi. Glavna ideja je bila razviti linijo, ki bi lahko bila ne preveč 'oblikovalska', dovolj topla, drugačna od standardiziranih rešitev in s svojimi naprednimi tehničnimi inovacijami ter učinkovitostjo prilagodljiva različnim trgom.''
Patricia Urquiola se je rodila leta 1961 v Oviedu v Španiji in sedaj živi ter dela v Milanu. Med leti 1990 in 1996 je bila odgovorna za razvoj novih izdelkov na uradu DePadova in se skupaj z Vicom Magistrettijem podpisala pod kultne izdelke “Flower”, “Loom Sofa” in “Chaise Longue”. Od leta 1993 do 1996 je sodelovala pri različnih projektih in se ukvarjala z arhitekturno zasnovo razstavnih salonov, restavracij in trgovin. Lata 1996 je postala vodja projektne skupine pri oblikovalski družbi Lissoni Associati. V letu 2011 je odprla svoj studio, kjer se ukvarja z zasnovo izdelka, arhitekturo, instalacijami in z oblikovanjem konceptov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar