četrtek, 15. maj 2014

Katero pijačo se bo pilo poleti?

Minuli teden smo se zbrali v Asu Aperitivo na vabilo podjetja Radgonske gorice d.d. na predstavitvi nove podobe lanskoletnega hita poletja, ki sliši na ime Hugo, ter drugih, tudi sladkih novosti iz njihove kleti. Hugo prihaja iz kleti prve in največkrat nagrajene slovenske penine, Zlate radgonske penine. Lani se je pridružil vrhunski penini in vinom kleti Radgonske gorice, ki so približale mehurčke mlajšim generacijam že z rose penino PiNQ in koktajlom Divji cvet (Srebrna radgonska penina s cvetom divjega hibiskusa).
Dve Barbri: Drnač in Jermann
Hugo je aromatizirana pijača na osnovi penine, pridelane po tankovski metodi (charmat), pri kateri prevladuje sorta sauvignon in še nekatere tipične sorte vinorodnega okoliša Štajerske. V kleteh Radgonskih goric so ji kot edini dodali svežo noto naravnega bezgovega sirupa, ki pričara prijeten in nežen bezgov okus. Lahkotnost pijače se odraža v nizki alkoholni stopnji (4,5 % vol.), mehurčki Hugu dajejo dodatno svežino.
Dragica Sušnik in Nina Urbančič Romih, ki je pomagala organizirati dogodek
Tudi Tjaši Kokalj je okus všeč
V degustaciji svežih mehurčkov so uživali izbrani povabljenci, ki so lahko poskusili tudi novost, čokolado 'Na zdravje'.
Glavna enologinja Radgonskih goric Klavdija Topolovec Špur v družbi lastnika restavracije As Aperitivo Svetozarja Raspopovića (levo) in vodje komercialne službe Radgonskih goric, Sandija Brumna (desno)
"Ko smo razmišljali o popestritvi naše ponudbe, je nastala spontana 'čokoladna' ideja. V ponudbo Doma penine smo vključili tri vrste čokolad Na zdravje, na eni strani kot del darilnega programa, na drugi kot izziv k uživanju penine in vina," je povedala glavna enologinja kleti Radgonske gorice, Klavdija Topolovec Špur. "Velja namreč, da je užitkarsko ali celo drzno kombinirati čokolado z vini. Izbirate lahko med belo, mlečno ali temno čokolado ter pralineji s peninsko kremo."

Ni komentarjev:

Objavite komentar