sobota, 26. april 2014

Slovenske oblikovalke na dunajskem sejmu Edelstoff

Danes in jutri (26. in 27. aprila) se več kot sto mladih mednarodnih umetnikov predstavlja na sejmu unikatnih izdelkov Edelstoff na Dunaju. Med oblikovalci nakita, modnih dodatkov, oblačil, umetniških izdelkov in pohištva je tudi šest Slovenk.
Med sto razstavljalci 35 umetnikov prihaja iz tujine (Nemčije, Srbije, Hrvaške, Madžarske, Češke, in kot rečeno, tudi iz Slovenije). Na sejmu oblikovanja in mode Edelstoff, ki poteka v dvorani Anker Expedithalle na Dunaju, imajo ustvarjalni in nekonvencionalni umetniki možnost za svojo predstavitev in prodajo svojih unikatnih izdelkov. Prav tako je to zanje priložnost, da se povežejo z drugimi ustvarjalci in s kupci.
Polonapolona
nakit Pleksimanija
Svojo kolekcijo skodelic z motivi znamenitih zgodovinskih in literarnih likov, opremljenih s šaljivimi citati, pod znamko Polonapolona predstavlja slovenska ilustratorka Polona Pačnik. Ustvarjalki Dalija Šega in Vanja Mihelič pod znamko Pleksimanija predstavljata unikatni nakit, Teja Kleč pa pod znamko Teja Ideja razstavlja modne dodatke, servirne deske in zvezke.
Nataša Kovač (foto: ARTish)
Vandalimorale
Pod blagovno znamko Vandalimorale ustvarja oblikovalka Nataša Kovač in gotovo bo tudi Dunajčane ter druge obiskovalce navdušila s svojimi unikatnimi usnjenimi torbicami. Milanka Fabjančič pa bo pod znamko Ha ha! prodajala beležnice, izdelke iz porcelana, torbice in druge umetnine z ekscentričnim dizajnom in pisanimi vzorci.
"Pomembno se nama zdi, da mladim umetnikom in oblikovalcem ponudimo platformo, kjer lahko predstavijo in prodajajo svoje izdelke. Polovica naših znamk je novih, na ta način dobijo možnost prve predstavitve in neposreden stik s kupci," sta povedali pobudnici sejma Sabine Hofstätter in Simone Aichholzer (na fotografiji zgoraj). Poleg prodajne razstave v okviru sejma Edelstoff potekajo tudi delavnice, kjer bodo lahko obiskovalci sami izdelali kos pohištva in potiskali majice.

Ni komentarjev:

Objavite komentar