torek, 01. april 2014

Pripravi svoje noge na pomlad s Scholl Velvet Smooth

Pa je le tukaj pomlad, z njo se bomo končno osvobodili pikajočih, debelih nogavic in težke zimske obutve, ki nas je utesnjevala vse zadnje (pre)dolge mesece. Končno bomo ženske spet lahko potegnile iz omare lahkotne salonarčke in sandale z odprto peto ter prsti ali pa šle v šoping pogledat za novimi modeli pomladne in poletne obutve.
Vse to je naravnost odlično, vendar pa pogled na naša stopala po dolgi zimi najbrž ni ravno lep, sploh, če smo stopala za nekaj mesecev zanemarili in nismo obiskovali pedikerja. Zdaj nam začenja zvoniti alarm, kajti ve se, da še tako lepa obutev ne pomaga, če so noge zanemarjene, koža pa groba, zadebeljena, luskasta... Ne, to ni prav nič privlačen pogled!
Ker je pred kratkim prišel na trg elektronski valjček Scholl Velvet Smooth Express Pedi, bomo lahko zdaj razvajali svoja stopala in jih pripravili na tople spomladanske in poletne dni kar v udobju lastnega doma. Še do pedikerja ne bo treba! Preprost izračun tudi pokaže, da je nakup tega strojčka (ki stane 39,99 evra) cenovno ugodnejši od pedikerja, kajti imeli ga bomo lahko za zelo dolgo, le glavo s s strgalom bo treba na vsake toliko časa zamenjati (dodaten paket Scholl Velvet Smooth Express Pedi, ki vsebuje dva rezervna valjčka, pa stane 14,99 evra).
Scholl obljublja, da bomo s petdelnim kompletom za nego stopal dosegli rezultate profesionalne pedikure, zato sem novost z veseljem preizkusila tudi sama. Zadeva je res preprosta: iz baterijskega vložka sem odstranila zaščitno folijo, gumb na sredini prestavila v stanje delovanja in valjček je že začel veselo brneti. Pritisnila sem ga ob otrdelo kožo na petah, sledila je groba koža na obeh palcih in še en manjši otiščanec na desnem stopalu. Občutek je bil nežen, prijeten, prah, ki se je kadil izpod glave valjčka, pa je dokazoval, da naprava dela obljubljeno, saj so bili to ostanki odstranjene kože. Zaradi tega dejstva priporočam, da si pedikuro s Schollovo napravo, ki je že na prodaj v številnih trgovinah (tudi večjih Mercator centrih) delaš na prostem, jaz sem za to opravilo izbrala domači vrt.
Po le nekaj minutah obdelave na vsakem od stopal sem lahko videla in tudi občutila razliko: stopala so bila občutno bolj gladka in mehka. Stopala sem potem samo še sprala, jih osušila z brisačo in nanesla izdatno količino kreme za noge. Občutek na stopalih je bil svež in udoben, pogled na njih pa tudi definitivno lepši! In kaj je pri tem valjčku še pomembno? Stopal pred uporabo ne smeš namakati, saj valjček optimalno deluje na suhi koži. Zatorej samo snami nogavice in se spravi k delu! Schollov Velvet Smooth Express Pedi ti bo zagotovo všeč vsaj tako, kot je meni in odkar sem ga prvič uporabila, sem postala njegova oboževalka.
Zakaj pa nastaja groba in otrdela koža na podplatih in petah, se morda vprašaš? Vzrokov je več, od neprimerne obutve do načina hoje in nagnjenosti k suhi koži. Preveč otrdele in hrapave kože na stopalih ni le estetska težava, lahko pomeni tudi tveganje za zdravje, saj preko razpok v zadebeljeni koži na stopalih lahko v naše telo vdrejo različne bakterije in s tem povzročijo razna vnetja. Da se temu izogneš in da bodo stopala tudi na pogled lepa, si le redno odstranjuj otrdelo kožo na stopalih. Z novim Scholl Velvet Smooth Express Pedijem to narediš hitro in zelo enostavno, pa tudi varno!
Električni valjček je ergonomsko oblikovan in ima posebej oblikovano pritisno površino z vgrajenimi mikro granulati, ki nežno odstranijo grobo in trdo kožo. Ker Express Pedi ne vsebuje ostrih rezil in ker se avtomatično izključi v primeru, če ga premočno pritisneš ob stopalo, je tudi nadvse varen za uporabo. Na problematičnemu delu stopala moraš z valjčkom narediti le nekaj potegov, oziroma pritiskati toliko časa, dokler otrdela koža ne izgine. Nato na stopala nanesi negovalno kremo (lahko tudi Schollovo Hard Skin Softening Cream ali katero drugo svojo najljubšo). Uživaj v svežem občutku nog in gladkih, ponovno nežnih stopalih!

Ni komentarjev:

Objavite komentar