petek, 18. april 2014

Kako je Metka Albreht ukrotila pigmentne madeže na obrazu?

Pred letom dni je znana stilistka Metka Albreht odšla k dermatologu Sandiju Luftu, dr. med., ki ji je s pomočjo posebne naprave naredil natančno analizo kože obraza. Ker ima Metka hiperpigmentacijo kože, je leto dni uporabljala izdelke Eucerin Even Brighter, ki zmanjšujejo pigmentne madeže in jih sčasoma tudi povsem odpravijo. Po letu dni mazanja so rezultati osupljivi. Metkina koža ima za kar šestkrat manj poškodb kože zaradi sončenja.
Metka Albreht je pred več kot letom dni opazila pigmente madeže na svoji koži. Po posvetu s strokovnjakom je izvedela, da gre za hiperpigmentacijo, ki je posledica različnih dejavnikov, pri Metki so bili najbrž zanjo odgovorni hormoni, ki so pospešeno delovali v nosečnosti, pa tudi izpostavljanje soncu.
Metka Albreht in Mojca Dobrovoljc, vodja programa Eucerin
Pri Eucerinu so ji ponudili testiranje linije Even Brighter. Metka je sprejela izziv in na začetku testiranja obiskala ambulanto dermatologa Sandija Lufta, dr. med, ki ji je s pomočjo posebne naprave naredil natančno analizo kože in ji svetoval pravilno in skrbno uporabo linije Eucerin Even Brighter. Po letu dni vsakodnevne nege z izdelki je dr. Luft predstavil rezultate.
primerjava kože pred letom dni (levo) in zdaj
Izkazalo se je, da ima Metkin obraz danes kar šestkrat manj poškodb kože zaradi posledic sončenja, da je od mastne kože prešla na običajen tip kože, da so se ji zmanjšale gube okoli oči in da nima več vidnih por. Najpomembnejše pa je zagotovo to, da so se ji zmanjšali pigmentni madeži, na dveh delih lica so celo povsem izginili, prav tako skoraj niso več vidni okoli ustnic.
"Redno sem mazala obraz po natančnih navodilih dr. Lufta in skrbela, da me ni ujelo sonce. Vsako jutro si skrbno očistim obraz, preden nanesem serum in dnevno kremo, zvečer ponovim vajo”, veselo pove Metka, ki ima kožo po letu dni uporabe Eucerinove Even Brighter linije že na prvi pogled bolj svežo.
In kaj je sploh hiperpigmentacija? Nekatere ženske jo žal še predobro vidijo na svoji lastni koži. Gre za stanje kože, ko posamezna območja bolj potemnijo od ostale kože. Potemnitev ali strokovno melazma je posledica odvečnega rjavega pigmenta, ki skrbi za normalno barvo kože. Pri nastanku pigmentnih madežev so običajno vpleteni genetika, UV svetloba, vpliv ženskih spolnih hormonov, starost, stanje po vnetjih in jemanje nekaterih zdravil (antibiotiki, kortizon, hormonska nadomestna terapija).
Razvoj novih učinkovin, kot je naprimer B-resorcinol, ki ga najdemo v izdelkih Eucerin Even Brighter, je korak naprej pri obvladovanju hiperpigmentacije. B- resorcinol je naravna sestavina, ki jo kožo izredno dobro prenaša. Tvorbo melanina zaustavi tam, kjer nastaja. Po štirih tednih, kolikor potrebuje povrhnjica kože, da se obnovi, se pigmentni madeži na površini kože posvetlijo. Če izdelke redno uporabljamo, pa postaja videz kože vsak dan boljši.

Ni komentarjev:

Objavite komentar