sreda, 05. marec 2014

Penina Traminec: nova elegantna dama z mehurčki

Že čutiš pomlad v zraku? Še malo, in bo res tu! In ko bo prišla, lahko nazdraviš cvetočim češnjevim drevesom in vsem prelepim cvetkom, ki pokukajo na dan šele, ko je toplo, z novo penino Traminec. Ta se zdi kot ustvarjena za dobrodošlico pomladi, saj je dišeča in elegantna. Z njo je Klet Radgonske gorice bogatejša za novo predstavnico vrhunskih penin.
Graciozna dama te bo v trenutku omrežila; uteleša namreč pravi vrtiljak okusov in občutkov. Elegantna in tradicionalna po videzu ne skriva svojega izvora. Črna etiketa naznanja zgodovino prestiža, ples verižic v kozarcu pa vrhunsko doživetje.
Aromatičen vonj te bo s pomočjo prijetnih začimb popeljal v cvetoči vrt divjih vrtnic. V dotiku prvih mehurčkov se elegantno prelije in oznani subtilnost telesa te očarljive nove penine, ki je graciozna in mogočna, samozavestna in samosvoja. Nazdravi z njo prihajajoči pomladi, zdaj imaš še en razlog več za veselje!

Nova penina Traminec je pripravljena po metodi 'charmat' s sekundarno fermentacijo v visokotlačnih cisternah. Penina je po končani fermentaciji na kvasovki zorela še tri mesece, da bi ohranila značilno aromatiko in svežino Traminca. Pripravljena je iz osnovnega vina, ki ga predstavlja sorta Traminec, kar ji daje značilen zlat odtenek.
Še to: ali veš, da tudi vrhunsko vino Traminec, vsem znano kot 'Traminec s črno nalepko', prihaja  iz kleti Radgonske gorice? In tu je še podatek, da je kljub hudi konkurenci še vedno v samem vrhu najbolje prodajanih buteljčnih vin in da je ta kultna črna etiketa stara že krepko čez 60 let! Sijoče rumeno, gosto in dišeče vino bo okusno obogatilo svečan obrok in je prijetna spremljava sladicam, pa naj gre za orehovo potico in palačinke ali Prekmursko gibanico.

Ni komentarjev:

Objavite komentar