ponedeljek, 24. marec 2014

Bonbon Ball - vtisi z najslajšega dunajskega plesa

Danes se je povsod pošteno ohladilo, kot da pust še ni (dokončno) pregnal zime, čeprav je vmes že nastopila koledarska in tudi sicer že prava pomlad. A nič ne de. Na tak večer je nadvse prijetno obujanje spominov na letošnjo plesno sezono na Dunaju, ki je trajala od silvestrovega pa vse do pusta, na koledarju se je odvilo kar 450 različnih plesov! Treba pa jim je dodati še kakih tristo, ki niso na 'uradnem' koledarju, a so morda še bolj zabavni.
Plesni večeri so goste z vseh vetrov imenitno pogreli, ne glede na zunanje temperature. Priredili so jih mesto Dunaj, različna poklicna združenja, institucije, cerkve in druge organizacije, kot to veleva že zelo dolga tradicija v prestolnici naše severne sosede.
V Mannerjevi častni loži, levo Alexander Lipovšek, generalni direktor Manner za JV Evropo in Ana Marija Mitič
Največ plesov se je zvrstilo tik pred pustom, med njimi kot prvi "ples vseh plesov", znameniti dunajski operni ples, takoj za njim pa je sledil 'najslajši' ples na Dunaju – Bonbon Ball, ki je letos praznoval že 65. rojstni dan, priredili pa so ga v sloviti dunajski Koncertni hiši v središču mesta. Tega sem se imela čast udeležiti tudi jaz, v družbi Mannerja, 'sladkega' podjetja, ki me je povabilo na Dunaj, in še dveh gracij, ki sta povsod plenili poglede s svojo lepoto in opravo.
Ana Marija Mitič, Marjeta Kljajič, Dragica Sušnik in Katja Lipovšek
Kako zelo je najslajši ples priljubljen, ne govori le častitljiva letnica, ampak tudi gneča: zbralo se je vsaj 4000 obiskovalcev, in vse dvorane najslajšega dunajskega plesa so bile nabito polne, da je bilo treba v množici ljudi kar dobro popaziti na prelepo slavnostno toaleto. Čudovito ročno izdelano svileno obleko v odtenkih zardevajoče vrtnice in s prelepimi okraski, našitki v obliki vrtnic in vitic, mi je posodila naša izvrstna oblikovalka Mojca Celin in za ta večer je bila najboljša izbira, kar priča tudi veliko komplimentov in vzdihov občudovanja.
Bettina Kulmer, letošnja Miss Bonbon
Najvidnejšo vlogo na Bonbon Ballu ima sicer tudi pri nas zelo znani avstrijski slaščičar, podjetje Manner, ki je eden glavnih pokroviteljev sladkega plesa ter izbora Miss Bonbon Ball (na sliki zgoraj). Slednji se je odvil točno opolnoči, letos je zmagala lepotica Bettina Kulmer iz Tullna.
Alexander Lipovšek v družbi Géraldine Julie Chlubna, lanske miss Bonbon (na sredini, 27-letna lepotica prihaja z Mavricija), svoje soproge Katje (na njegovi levi) in gostij iz Slovenije
Po tradicionalnem plesu debitantov, ki je sestavni del skoraj vseh plesnih dogodkov, obveznem nagovoru dunajskega župana in izjemnem vložku iz opere Aida (9. julija jo bodo predvajali v Römersteinbruch v St. Margarethen), se je naša dunajska druščina zabavala naprej še v 'vroči' dvorani Casali, kjer so postregli s pravimi kubanskimi ritmi: plesalci različnih plesnih okusov in znanj so plesali do jutranjih ur!
Bonbon Ball mogoče ne pritegne slavnih oseb tipa Kardashian ali Hilton, kot njegov večji sorodnik, Operni ples, a vsekakor slovi po najbolj razigranem in neformalnem vzdušju, kjer goste kar potegne v vrtinec zabave. Naslednji dan smo se s puncami odpravile še po obvezno 'sacherco' in se nastavile toplemu soncu na glavni nakupovalni ulici. Seveda smo si obljubile, da naslednje leto obisk Bonbon Balla ponovimo!

Foto: D. Sušnik in Marjeta Kljajič

Ni komentarjev:

Objavite komentar