sobota, 29. marec 2014

Armani Collezioni za pomlad in poletje 2014 v Galeriji Emporium

Ta četrtek smo v Galeriji Emporium doživeli 'live modelling' predstavitev ženske in moške kolekcije Armani Collezioni za pomlad in poletje 2014. S strokovnjakom iz Armanija smo spoznavali najnovejše modne zakonitosti te sezone, ki so nam jih predstavili znani slovenski manekeni.
Kaj smo videli? Predvsem zelo nosljive in odlično ukrojene kose oblačil, tako ženskih kot moških, ki se sicer oklepajo precej tradicionalne barvne palete (temno modra, bela, peščena, bež, barva akvamarina, siva, črna in pastelno modra), z obveznimi črtastimi in pri ženskah tudi rožastimi vzorci, a kot se spodobi za znamko, imajo oblačila kljub jet-setterskemu priokusu nekoliko mladostnejši značaj. Posebej so mi všeč vsi kosi v turkizni in vijolični barvi, a seveda je to že stvar osebne naklonjenosti.
Dnevno ponudbo oblačil, ki so nadvse primerna za odgovornejše družbene položaje in pisarno ter delovna kosila, nadgrajujejo modni dodatki, kot so poslovna torba, čevlji, pasovi, klobuki, torbe in rute.
V ženski večerni liniji bo veliko dam našlo kaj primernega zase za bolj slavnostne dogodke, vključno s torbico, salonarji z visoko peto in modnimi dodatki, med katerimi ne sme manjkati šik ovratna ruta.
Manekeni v družbi direktorice Helene Draškovič
Vedno znova pri znamki Armani Collezioni obvladajo tudi suknjiče, ki so krojeni brezhibno in se vrhunsko prilegajo tako k hlačam kot na krila, navdušile so me tudi ženske usnjene jakne z rafinirano obdelavo v videzu čipke in prosojne bluzice ter dolgo črtasto 'mornarsko' krilo, v katerem bi med sprehodom ob rivi zažarela vsaka dolgonoga lepotica. Hlače palazzo kroja, ki so še vedno vroč modni hit, pa bodo bržkone tudi našle kar precej oboževalk, saj so iz udobnih in zelo kakovostnih tkanin, ki se ne mečkajo.
In moški? Njihova garderoba bo v znamenju športnega luxea, sproščenega, udobnega, a še vedno namenjenega zahtevnim uporabnikom, ki želijo biti tudi ob prostih trenutkih oblečeni brezhibno. S peščeno belo, sivimi in rjavimi odtenki, črno in modro se preprosto ne da zgrešiti. V tokratni kolekciji so me navdušili predvsem športno krojeni moški jopiči.

Ni komentarjev:

Objavite komentar