torek, 04. februar 2014

Philipsova televizorja z nagradama IF za izjemen dizajn

Visoko kakovostni materiali ter nekonvencionalno oblikovanje dveh Philipsovih vrhunskih televizorjev DesignLine in serije 7100 (47PFL7108) proizvajalca TP Vision so prepričali zahtevno žirijo in zato sta izdelka prejela prestižno nagrado IF za najboljši dizajn leta 2014. Gre za eno najbolj (pri)znanih svetovnih nagrad za inovativen produktni dizajn, ki jo sponzorira International Forum Design GmbH iz Hanoverja. Podelitev nagrad bo 28. februarja v Münchnu.

Svež in izviren slog Philipsovega televizorja DesignLine se odlično prilega sodobnemu bivalnemu prostoru. Sprednji del: brezhibna steklena plošča, ki se nežno in elegantno preliva iz črne v prosojno in popolnoma skrije zaslon, ko ta ni vklopljen. Ko ga vključimo, bo velika prednja steklena površina dala čaroben učinek lebdenja, medtem ko tristranki Ambilght na steno za televizorjem projecira svetlobo, ki se barvno natančno ujema z vsebino na zaslonu. To samo okrepi vtis lebdenja in obenem obogati gledalčevo izkušnjo s televizorjem.
 
Pri televizorju Philips serije 7100 gre prav tako za izjemen dizajn in visoko kakovostne materiale. Sprednja steklena plošča brez okvirja televizorja 47PFL7108 je ovita v tanek srebrn trak iz brušenega aluminija. Pod zaslonom je diskretno vgrajen fotoaparat, ki se skrije v dizajn televizorja. Srebrna kombinacija s kromiranim poliranim aluminijem tvori edinstveno odprto stojalo. Dizajn televizorja razširi tristranska tehnologija Ambiligt, ta na steno za televizorjem projicira svetlobo, ki se ujema z vsebino na zaslonu.

Ambilight oddaja nežno razpoloženjsko svetlobo, ki sledi dogajanju na TV zaslonu

“Oblikovalci pri TP Vision stremimo k ustvarjanju inovativnih 'objektov poželenja', ki se podajo k moderni notranji opremi. Ustvajamo uporabniško izkušnjo, ki prestopa meje konvencionalnega. Ta pristop združujemo z uporabo najkakovostejših materialov in edinstevno tehnologijo Ambilight, s čimer dosežemo razlikovanje in unikatnost Philipsovih televizorjev. Nagradi iF za dizajn sta pokazateljici, da so našo strategijo prepoznali tudi drugi,” je povedal pravi Rod White, višji kreativni direktor pri TP Vision, ki ga poznajo mnogi, ki spremljajo svet televizije in vizualne digitalne zabave. Podjetje v večinski tajvanski lasti in manjšinski nizozemski razvija, proizvaja in trži televizorje blagovne znamke Philips v Evropi, Rusiji, Braziliji, Urugvaju, Paragvaju, na Bližnjem Vzhodu ter v še nekaterih državah azijsko-pacifiške regije.

Ni komentarjev:

Objavite komentar