ponedeljek, 23. december 2013

Nostalgični in prednovoletni Vintage vikend

Božični čas je vedno v znamenju obdarovanja drugih in, zakaj pa ne, nagrajevanja samega sebe za leto, ki mineva, ne glede na njegov 'izkupiček' in vsoto dobrega. V Hengarnici Brooklyn so se prižgale praznične lučke, prostor so ovile mehke melodije božičnih zimzelenih popevk.
V prostoru so se oglasili zbiratelji in ponudniki nostalgije, ki jo imamo v (pred)prazničnem času še raje, kot ponavadi. Odprle so se skrinje, škatle in kovčki, zableščala so se unikatna oblačila, nakit in modni dodatki, okrašeni s patino časa.
Izbirali smo med bogato zbirko vintage očal in okvirjev, si privoščili očarljive broške na stojnici Eme Bavcon ter pobrskali med oblačili Miss Vandelej. Pri Gvantu so za mrzle zimske dni prinesli bogato bero krznenih plaščev, toplih jopic ter bleščečih kosov za najdaljšo noč v letu.
V ponudbi trgovine Moje Tvoje so izstopala vselej modna karirasta krila. Svojo vintage zbirko je predstavila mlada modna oblikovalka Nika Ravnik, medtem ko je Vintage Vikend ponudil oblačila za vse letne čase in bogato zbirko nakita, ki so romali v darilne paketke (iz recikliranih materialov, seveda).
Ker v praznikih ne smejo manjkati urejeni nohti, sta Katja in Nataša poskrbeli za nohte obiskovalk, ki tako pobarvani po svoji domišljiji niso veliko zaostajala za umetniškimi deli, le da na miniaturni površini. Tudi božične motive smo uzrli vmes.

Slovo, ki ni slovo

Nina Štajner in Tjaša Gračner, idejni 'materi' Vintage Vikenda, se z letom 2014 podajata novim projektom naproti.
Tjaša Gračner (levo) in Nina Štajner (desno)
"Vintage Vikend je znamka, ki sva jo skupaj ustvarili in gojili zadnja štiri leta. V tem času sva se trudili vnesti v naš prostor zavedanje o pomenu nošenja oblačil iz druge roke, organizirali številne nostalgično obarvane dogodke in sodelovali z mnogimi zanimivi in ustvarjalnimi ljudmi," sta povedali.
"Meniva, da sva na tem področju naredili in dosegli skoraj vse, kar sva si zastavili. Prišel je čas, da se posvetiva še drugim stvarem."
Nino čedalje bolj vleče v arhitekturo ter oblikovanje lepih in udobnih interierjev, Tjaša se z novim letom seli v sosednjo Hrvaško, kjer bo nadaljevala z delom na področju vintage mode in njenega promoviranja.
A pred tem slovesom dekleti obljubljata še zadnji skupni dogodek. Kje in kdaj? Razkrili bomo še ravno pravi čas, do takrat pa shhhhh... ;) 

photo credits: Vintage Vikend

Ni komentarjev:

Objavite komentar