sobota, 30. november 2013

Narejen za 100 srečnežev

Ko v tovarni nekaj naredijo samo za 100 lastnikov na planetu Zemlja, potem... ja, potem lahko govorimo o zares omejeni seriji! Samo 100 superzmogljivih in po voznih lastnostih izjemnih vozil BMW X6 M Design Edition bo zapeljalo s tekočega traku.
 
Ekskluzivni štirikolesnik se ponaša s športnimi  in vizualno atraktivnimi elementi. Na voljo bodo kupcem ponudili samo tri barve zunanjosti:  belo 'Alpine White', črno 'Sapphire Black' in metalik rdečo 'Melbourne Red'.

Seksi športnik tudi znotraj

Interier BMW X6 M Design Edition je na voljo v prestižnem 'merino' usnju, z dvobarvno armaturno ploščo v kombinaciji črne in rdeče oziroma v Mugello Red z rdečimi kontrastnimi šivi. Notranje obloge v Piano Black črni barvi vključujejo posebne oznake s serijskimi številkami vozil limitirane edicije BMW X6 M Design Edition, ki se začnejo z 1 skozi 100. Naj se ve, kdo ima, kdo zmore in kdo hoče!
Na zunaj se BMW X6 M Design Edition od ostalih ločuje z 21-palčnimi M Performance aluminijastimi litimi platišči z dvojnimi kraki in karbonskimi dodatki. Pa saj se najbrž ni bati, da ga kdo ne bi prepoznal na cesti... Ta izjemnež prepleta neprekosljivo dinamičnost, maksimalni nadzor in neverjetno udobje za voznika in sopotnika.
Kot že v standardni izvedbi BMW X6 M, so bavarski inženirji spet vgradili 4395-kubični BMW M TwinPower Turbo osemvaljni bencinski agregat, ki razvije 408 kW ali 555 KM moči in najvišji navor 680 Nm. Šeststopenjski M Sport avtomatski menjalnik bliskovito prestavlja. Takorekoč neprekinjen val moči omogoča vznemirljive pospeške, ob katerih se mora voznik pošteno krotiti in držati nazaj. Voznik lahko prevzame kontrolo nad prestavljanjem kadarkoli s premikom prestavne ročice ali uporabo M volanskih prestavnih lopatic. 

Design Edition – nadgradnja zunanjosti in notranjosti

Prvi Sports Activity Coupe (SAC) je BMW predstavil leta 2008. Združuje vsestranskost BMW X modelov z elegantnimi športnimi linijami kupejevskega vozila. BMW X6 M Design Edition pa le še poudarja že tako izreden status visoko zmogljivega vozila BMW X6 v športnem razredu M.
Sprednji del vozila definirjo črne, svetovno prepoznavne rešetke v obliki ledvičk in črni pokrovi zunanjih ogledal. Aerodinamičnost poudarja sprednji karbonski M Performance usmerjevalnik zraka, zadnji M performance usmerjevalnik zraka in črni zadnji difuzor.
Paleta izbranih dodatkov, ukrojenih posebej za X6 M Design Edition, bo kot paket na voljo v omejenem času. Dodatki vključujejo ogrevane prednje sedeže, ledveno oporo, paket za shranjevanje, prikazovalnik na vetrobranskem steklu (Head up Display), dodatni M prikazovalnik in HiFi Professional ali BMW Individual High-End avdio sistem. 

V motorju je moč 

Moč motorja se na kolesa prenaša z že preizkušenim xDrive štirikolesnim pogonom, katerega posebna M specifikacija dvigne dinamične zmožnosti vozila še za stopnjo navzgor. Le pritisk na gumb in dobite 10 milimetrov nižje, prilagodljivo vzmetenje. Tu pa je še električno podprto in na hitrost občutljivo variabilno krmiljenje, posebej prilagojeno za to omejeno serijo.
Štiribatne čeljusti in 395-milimetrska zavorna koluta spredaj, ter 385-milimetrska zavorna koluta z enobatnima čeljustma zadaj, poskrbijo za popolno zaviranje, kadar ga voznik potrebuje. To je ekstremnež, ki ni opremljen samo za vožnjo pri visokih hitrostih, ampak je sposoben za seboj povleči tri tone!

Nas je ta porno na 4 kolesih prepričal že vnaprej. Pa vi, bi se zapeljali z njim en krog?

Ni komentarjev:

Objavite komentar